söndag 17 januari 2016

Enkla frallor

Ingredienser:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ tsk salt
1 msk ljus sirap eller honung
3 dl havregryn
11–12 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölkblandningen och rör om. Blanda i salt, sirap och havregryn. Arbeta in det mesta av vetemjölet till en smidig, ganska lös deg. Låt den jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i två delar och rulla ut dem till längder. Skär längderna i 16–18 jämnstora bitar. Forma till bullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa övertäckta cirka 30 minuter. Grädda frallorna i 250 grader i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, cirka 10 minuter. Låt kallna på galler.

Kommentarer:
Gott! Gjorde på 1,5 jäst och då ersatte jag 2 dl vetemjöl med grahamsmjöl.

Källa: http://www.icakuriren.se/recept/enkla-frallor-med-havre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar