30 g smör
30 g rucola
Svampbiffar:
400 g svamp, t ex skogschampinjoner
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
25 g smör
0,5 dl hackad timjan
0,5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
3 ägg
1,5 dl ströbröd
200 g chèvre
0,5 dl olivolja till stekning
Gör så här:
Skiva svamp, lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svamp, lök och vitlök på medelvärme tills all vätska dunstat bort, ca 10 min. Vänd runt med timjan, salt och peppar. Låt svalna lite, hacka fint.
Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Vänd ner svampblandningen och smula ner osten. Rör ihop till en jämn smet och forma till 12 platta biffar med blöta händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida på medelvärme.
Gnid loss skalet från rödbetorna och skär i klyftor. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det blir gyllene och doftar nötigt. Servera biffarna med rödbetor, rucola och det brynta smöret ringlat över betorna.
Kommentarer:
Källa: Mersmak, nr 9, 2015.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar