500 g potatis
750 g morötter
4 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1/2 dl tomatpuré
2 l vatten
1/2 msk torkad timjan
1/2 msk torkad rosmarin
2 fiskbuljongtärningar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 förpackningar hela tomater (à 400 g)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör så här:
Fräs löken i oljan ca 5 minuter utan att den tar färg i en stor kastrull (5 liter, för 16 portioner). Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ett par minuter.
Tillsätt potatis, morot, vatten, vitlök, timjan, rosmarin, buljongtärning och saffran.
Låt koka upp och låt koka under lock ca 15 minuter eller tills potatis och morot är helt mjuka.
Tillsätt tomaterna och låt koka ytterligare ca 10 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Mixa soppan slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare. Fördela soppan i 4 enlitersförpackningar (för 4 portioner per låda), låt svalna och förvara i frysen.
Vid servering: Häll 1 förpackning (för 4 portioner) tinad soppbas i en kastrull. Späd ev med vatten och smaka av med salt.
Lägg i 300 g torsk- och laxtärningar (för 4 portioner), låt sjuda 3–5 minuter eller tills fisken är klar. Servera gärna med aioli och krutonger.
Kommentarer:
Källa: http://www.ica.se/recept/fisksoppa-bas-utan-fisk-719421/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar