fredag 9 januari 2015

Koreanska revbensspjäll

Ingredienser (4 pers):
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk kanel
2 dl japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
1/2 dl råsocker
3 msk sesamolja
2 msk chilipaste (gärna chipotlepaste)
2 msk rostade sesamfrön till garnering

Gör så här:
Lägg spjällen i dubbla plastpåsar.
Blanda övriga ingredienser och häll i påsen. Förslut påsen och låt ligga i kylskåp över natten, vänd gärna några gånger under tiden.
Sätt ugnen på 150°C.
Lyft upp spjällen och lägg i en ugnssäker form med köttsidan nedåt.
Häll marinaden i en kastrull och koka ihop till en glaze med simmig konsistens.
Ställ in spjällen i mitten av ugnen 1 timme. Vänd spjällen och låt stå ytterligare 1 timme.
Höj ugnsvärmen till 225°C.
Ta ut spjällen och pensla med glazen. Häll ½ dl vatten i formen (för 4 portioner). Ställ tillbaka i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills ytan blivit läckert glaserad. Garnera med sesamfrön.

Kommentarer:
Goda spjäll med mycket smak. Passar fantastiskt bra med Samuel Adams Black Lager.

Källa: http://www.ica.se/recept/kryddiga-sesamspjall-718356/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar