![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8gJ7OP5IPni9ZBafFf9skHbyp1k50nFZ6jqemYdppyK_aWC0vAmEdZcWrlWRDvjD-jev93vWQXpEQEDkbb_VUcJqftjC5_LZcDP3B6qveJ16vTIb6lGlWCreVaOy7nAUFJTRyH6hGC-c/s1600/kryddiga-sesamspjall-718356.png)
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk kanel
2 dl japansk soja
1 1/2 msk risvinäger
1/2 dl råsocker
3 msk sesamolja
2 msk chilipaste (gärna chipotlepaste)
2 msk rostade sesamfrön till garnering
Gör så här:
Blanda övriga ingredienser och häll i påsen. Förslut påsen och låt ligga i kylskåp över natten, vänd gärna några gånger under tiden.
Sätt ugnen på 150°C.
Lyft upp spjällen och lägg i en ugnssäker form med köttsidan nedåt.
Häll marinaden i en kastrull och koka ihop till en glaze med simmig konsistens.
Ställ in spjällen i mitten av ugnen 1 timme. Vänd spjällen och låt stå ytterligare 1 timme.
Höj ugnsvärmen till 225°C.
Ta ut spjällen och pensla med glazen. Häll ½ dl vatten i formen (för 4 portioner). Ställ tillbaka i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills ytan blivit läckert glaserad. Garnera med sesamfrön.
Kommentarer:
Källa: http://www.ica.se/recept/kryddiga-sesamspjall-718356/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar