lördag 13 december 2014

Nöt- och rischoklad

Ingredienser:

400 g mörk choklad
200 g ljus choklad
250 g nougat
ca 130 g puffat ris (en halv påse av märket Coop)
100 g hasselnötter
Nutisal's Gourmé Mix, lättsaltad nötmix 200 g

Gör så här:
Rosta hasselnötterna på 200 grader tills det går att rugga av skalet, ca 15 minuter.
Smält choklad och nougat över vattenbad (ta en så stor skål så att det går att röra allt sedan).
Rör ner nötter och puffat ris. Det får inte vara så mycket "överbliven" choklad utan riset och nötterna ska fylla ut bra. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt stelna. Skär i lagom stora bitar och förvara i burkar, helst i kylen.

Kommentarer:
Galet gott - blir ett stående inslag vid juletid. Nästa gång blir det nog ännu lite mer mörk choklad då nougaten gör blandningen lättsmält och mjuk. Rekommenderar varmt att ta en saltad mix för den där lilla twisten.

Källa: Kristina Lindbloms hitte-på-godis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar