fredag 28 november 2014

Italiensk ragu

Ingredienser:
Korv, revben, nötkött - totalt 1,5-2 kg.
2 stora, gula lökar
3 dl rött vin
1 dl (ca) tomatpuré
3 burkar krossade tomater
1 kruka basilika
pasta, sallad, gott bröd

Gör så här:
Bryn köttet runt om. Salta och peppra.
Skär lökarna grovt och lägg ner i grytan.
Häll på vinet och låt alkoholen koka ur.
Blanda koncentrerad tomatpuré med vatten och tillsätt.
Häll krossade tomater.
Bryt en kruka basilika och lägg i.
Låt koka 2 timmar.
Fiska upp köttbitarna och blanda pasta med såsen.
Servera med sallad och gott bröd.

Kommentarer:
Råkade slå på TVn någon eftermiddag och såg de två sköna herrarna korka upp en flaska rött och prata om den riktiga, ursprungliga ragun då man tog vad man hade till hands. Busenkelt och vansinnigt gott - modern till vår pasta bolognese. Jag tror att man kan vänta med korven ett slag. Ett tag sedan jag gjorde denna rätt men jag vill minnas att jag hade lammkorv, revbensspjäll och någon form av nötbit som jag skar i större bitar. Pastan får gärna vara penne eller stora makaroner så att såsen följer med när man äter.

Källa: SVT, de två hungriga, italienska kockarna... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar