söndag 23 november 2014

Chili con carne

Ingredienser (8 port.):
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 chilifrukter, en röd och en grön
1 kg köttfärs
2 msk smör
3 tsk salt
2 tsk svartpeppar
4 tsk paprikapulver
2 dl vatten
4 msk tomatpuré
1 dl chilisås
½ dl sweet chili sause
2 msk kinesisk soja
2 burk vita bönor i tomatsås
1 burk blandade bönor

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna.
Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna. Lägg över den i en gryta.
Bryn lök och vitlök och lägg i grytan.
Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré, chilisås och soja. Låt grytan koka under lock på svag värme i ca 2 timmar - ju längre, desto bättre.
Tillsätt bönorna och låt koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med sweet chilisås.
Servera med mjukt bröd och en klick turkisk yoghurt.

Kommentarer:
Utgick från ett recept som jag gjort om en del. Framförallt har det fått puttra MYCKET längre än det står. Blev fantastiskt gott. Nästa gång har jag nog i krossade tomater istället för vatten.

Källa: http://mittkok.expressen.se/recept/het-chili-con-carne/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar