3 ägg
1½ dl ströbröd
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ dl riven ost
1 dl hackad koriander eller persilja
1 tsk salt
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk smör
1 msk olivolja
Gör så här:
Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Vänd ihop nötblandningen, lök, vitlök, ost, koriander och salt. Blanda till en jämn smet och forma små bollar, de sväller vid tillagningen.
Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5-7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Värm smör och olja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 min tills de fått fin färg.
Servera med grönsaker och gärna nudlar.
Kommentarer:
Gör dubbel sats när du ändå är igång. Bra matlådemat.
Källa: Mersmak, nr. 8 2014
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar