söndag 31 augusti 2014

Cashewfrikadeller

Ingredienser:

100g naturella cashewnötteer
3 ägg
1½ dl ströbröd
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ dl riven ost
1 dl hackad koriander eller persilja
1 tsk salt
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk smör
1 msk olivolja

Gör så här:
Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd i en bunke.
Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Vänd ihop nötblandningen, lök, vitlök, ost, koriander och salt. Blanda till en jämn smet och forma små bollar, de sväller vid tillagningen.
Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5-7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Värm smör och olja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 min tills de fått fin färg.
Servera med grönsaker och gärna nudlar.

Kommentarer:
Jättegott! Vi hade barnen hemma så det blev mild ost och persilja - tror de är ännu bättre med lite klös i osten och koriander istället. Även löken fick stryka på foten till förmån för lökpulver - det funkar nog så bra. Crème fraiche och sweet & sour sås var givet som tillbehör. Bollarna blir rätt mastiga så man kan med fördel ha något krämigt till - kanske stuvad pasta med mycket muskot?!
Gör dubbel sats när du ändå är igång. Bra matlådemat.

Källa: Mersmak, nr. 8 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar