onsdag 30 mars 2016

Rostad morotssallad med citrusdressing

Ingredienser (6 personer):
Rostad morotssallad
800 g morötter
1/2 rödlök
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
150 g sockerärter
1 påse babyspenat (à 65 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
rostade pumpakärnor (till garnering)
Citrusdressing
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk grovkornig osötad senap
1 msk riven vitlöksklyfta
1 krm salt
1/2 dl olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Sallad: Skala och skär morötterna i stavar. Skala, dela och strimla rödlöken.
Lägg morötterna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Strö över salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter. Rör då och då.
Ta ut plåten. Lägg på rödlök och sockerärter, ställ in ytterligare 5-10 minuter.
Dressing: Rör ihop alla ingredienser. Häll dressingen över de varma grönsakerna.
Sallad: Blanda ner spenaten. Lägg upp salladen på ett fat. Strö över flingsalt, peppar och pumpakärnor.

Kommentarer:
Supergod, lite matigare sallad som passar utmärkt som tillbehör till kött eller fisk. Kommer att halas fram när grillsäsongen sätter igång.

Källa: http://www.ica.se/recept/rostad-morotssallad-med-citrusdressing-720192/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar